Alcoholvrije pizza-avond

Gepubliceerd op 13 november 2018 om 17:13

3,5 week geleden stond hier een controle-team aan de poort op een pizza-avond. Hetgeen ze constateerden was dat wij een horeca-onderneming zouden hebben en dat is in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Wij hebben geen horeca-onderneming. We hebben namelijk geen prijslijst en iedereen maakt zijn eigen pizza's. Daarbij vindt het plaats in onze achtertuin, dus privé. Maar er wordt alcohol bij verstrekt (wijn, bier).  Luister eens, als dat de criteria zijn, dan hadden mijn opa en oma (God hebbe hun ziel) ook een horeca-onderneming. Iedere zondag hadden zij zowat al hun 7 kinderen -ieder met gezin- en soms ook nog nichten en neven uit Geldrop -ook met gezin- op visite en werden er complete rijsttafels verorberd en ook wat fris en bier gedronken. Zij hebben nooit een controle op hun dak gehad.

En dat ons bezoek dan een vrijwillige bijdrage achterlaat, niet gerelateerd aan hun consumpties, zorgt er gewoon voor dat wij het kunnen blijven faciliteren. Dit heet BRABANTSE GASTVRIJHEID! En dat wil het stadsbestuur reguleren en dat ze daarbij toevallig ook een excuus nodig hebben om ons uit ons huis te zetten, da's dan mooi meegenomen.

De maatregel die wij dus hebben getroffen, sinds afgelopen vrijdag: alcohol heeft plaats gemaakt voor biologische sapjes van Mama Nature van de Aldi.

En dat is gezonder en de Pizza-avond is er niet minder gezellig om! 

 

 


«   »