Het is klaar, maar niet heus.....

Gepubliceerd op 6 december 2018 om 00:23

Afgelopen maandag hoorzitting gehad. We hadden voor de tweede keer verlenging van uitstel tot ontruiming aangevraagd. Het fnuikende hiervan was, dat vorige keer ons initiatief al weggezet werd als ordinaire opslag. Dat ligt natuurlijk gelegen in het feit dat we de loods ook enkel en alleen als opslag en kantoorruimte mochten gebruiken. Vanwege het vigerende (huidige) bestemmingsplan mocht er niet in gedanst en gemusiceerd worden, zeker niet met groepen. Andere opslagruimte valt op zich makkelijk te regelen, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen, dus het stadsbestuur is klaar met ons. En de rechter geeft ze gelijk.

Maar hoe zit het dan met het initiatief dat wij hadden en dat dat zo waardevol zou kunnen zijn voor Eindhoven en dat dat ook een plek moest krijgen? Het antwoord op die vraag zullen we wel nooit krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid moeten we zelfs gaan strijden om het dak boven ons hoofd te kunnen behouden.  

We hebben in Eindhoven zoveel designers tegenover één enkele man die een collectie heeft van over de 900 muziekinstrumenten -veel ervan is cultureel erfgoed-,  meer dan 20 jaar recycle-instrumenten maakt met kinderen op festivals,  samen met zijn broer 10 jaar lang subsidieloos een gezinsfestival organiseerde en al 14 jaar zijn achtertuin openstelt voor vrienden en bekenden op vrijdagavond. En wellicht ben ik bevooroordeeld omdat ik met hem getrouwd ben. Maar ik weet iets unieks tenminste te waarderen, wanneer ik het zie.


«   »