Wie zijn wij?

 

Wij zijn Geert Tiersma en Marleentje Tiersma-Weismann. Samen sinds november 2012 en sinds april 2014 getrouwd. Allebei hebben we van onze passie ons beroep gemaakt en willen we dat met zoveel mogelijk mensen delen. Geert is all-round muzikant en Marleentje is gediplomeerd dansdocent en model voor diverse beeldende kunstdisciplines. 

Om een beetje een indruk te krijgen, klik je op de één van onderstaande buttons naar onze websites en FB-pagina's.

Daarnaast is er al 14 jaar iedere vrijdag Pizza-avond in onze achtertuin. Voor het verhaal daarachter, is iedereen elke vrijdag welkom.

En even voor de duidelijkheid, wij zijn geen krakers of anti-krakers met een illegale horeca-gelegenheid. Wij houden er een wat vrijere leefstijl op na. Maar we betalen gewoon huur en belasting, net als ieder ander.

B'wana Dik

Kabaal Am Kanaal

Wat willen wij?

Zoveel mogelijk mensen in contact laten komen met zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Bewustwording creëeren, door mensen te inspireren om zichzelf te uiten middels creatieve en kunstzinnige activiteiten. Daarbij zoveel mogelijk gebruik makend van recycle-materialen. En daarvoor wilden wij de loods, - grenzend aan onze woning, temidden van de mileustraat-, huren. Dat leek ons de meest ideale plek om alles samen te laten vloeien. Wij denken niet in grenzen, maar in verbindingen. 

Hiernaast vind je de 1ste opzet van ons plan, zoals we het in januari 2013 naar de wethouder hebben gemaild.

Wat gebeurde er?

Op 24 mei 2013 kwam de wethouder bij ons langs. Zij was meteen enthousiast en zei, dat wij met ons idee zelfs vooruitliepen op de toekomstplannen die er waren voor de Kanaalzone. Op 18 juni 2013 werd ons dan ook per mail te kennen gegeven, dat men positief stond tegenover ons idee voor gebruik van de loods. 

Maar na deze mail volgde radiostilte. En daarna was er achtereenvolgens onduidelijkheid over

1. het samengaan van de Milieustraat met Esp.

2. wat de gemeente met het gebied wilde.

3. de interne situatie bij de afdeling Vastgoed.

Wij kregen een bruikleenovereenkomst voor opslag en geen duidelijkheid of we ooit (tijdelijke) toestemming zouden krijgen voor ons initiatief.